Opiskelijakunnan hallituksen vuosikertomus 2019-2020

Hal­li­tus­kau­te­na 2019-2020 hal­li­tus on jat­ka­nut pit­kä­jän­teis­tä työ­tä ly­se­o­lais­ten yh­teis­hen­gen ke­hit­tä­mi­sek­si. Hal­li­tuk­sen työn­ku­vaan kuu­luu kou­lun toi­min­nan ke­hit­tä­mi­nen yh­des­sä opet­ta­jien ja kou­lun hal­lin­non kans­sa, lau­sun­to­jen an­ta­mi­nen sekä kou­lua ja opis­ke­li­joi­ta kos­ke­vien pää­tös­ten val­mis­te­lu ja to­teut­ta­mi­nen.

Opis­ke­li­ja­kun­nan hal­li­tus on jäl­leen pyr­ki­nyt ole­maan ak­tii­vi­nen eri­lais­ten pro­jek­tien ja ta­pah­tu­mien osal­ta. Hal­li­tus on ko­koon­tu­nut kuu­kau­sit­tain lu­kuun ot­ta­mat­ta ko­ro­na-ai­kaa, jol­loin on pi­det­ty vain yksi ko­kous. Hal­li­tuk­sen jä­se­net osal­lis­tui­vat myös opet­ta­jan­ko­kouk­siin. Hal­li­tus jär­jes­ti tänä kau­te­na myös muu­ta­mia ta­pah­tu­mia, jois­ta osa kui­ten­kin jäi pois val­lit­se­van ko­ro­na­ti­lan­teen ta­kia.

Syk­syl­lä 2019 va­lit­sim­me hal­li­tuk­seen uu­det jä­se­net. Uu­sik­si jä­se­nik­si va­li­koi­tui­vat Eetu Muo­na, Emi­lia Mu­ti­kai­nen, Hei­di Tyr­väi­nen, Juu­lia Nou­si­ai­nen, Saa­ra Niit­ty­mäki, Ju­lia Lip­po­nen, Riku Mie­li­käi­nen, Jes­se Kor­ho­nen ja Vil­le Met­sä­lä. Jes­se Kor­ho­nen, Riku Mie­li­käi­nen ja Ju­lia Lip­po­nen ero­si­vat kui­ten­kin hal­li­tuk­ses­ta myö­hem­min. Uu­dek­si pu­heen­joh­ta­jak­si va­li­koi­tui Mil­la Au­vi­nen ja sih­tee­rik­si Mona Bru­nou. Vara­pu­heen­joh­ta­jak­si va­lit­sim­me Jen­na Heik­ko­sen, me­dia/ta­pah­tu­ma­vas­taa­jak­si Jes­se Kiu­run ja ra­has­ton­hoi­ta­jak­si Nea Re­von. Pe­rus­jä­se­ne­nä säi­lyi Juu­lia Jo­ki­nen.

Syk­syl­lä 2019 hal­li­tus osal­lis­tui opis­ke­li­ja­kun­ta­kou­lu­tuk­seen, jon­ka jär­jes­te­ti Sa­von­lin­nas­sa jär­jes­tö­talo Kolo­mo­nen. Sää­min­ki-ta­los­sa pi­de­tys­sä kou­lu­tuk­ses­sa hal­li­tus sai pal­jon uu­sia eväi­tä al­ka­vaan hal­li­tus­kau­teen, ja uu­det hal­li­tuk­sen jä­se­net sai­vat mu­ka­van las­keu­tu­mi­sen hal­li­tuk­sen toi­min­taan. Alku­syk­syl­lä hal­li­tus jär­jes­ti myös uu­sil­le ly­se­o­lai­sil­le yk­kös­ten­il­lan, ja myö­hem­min koko ly­se­on lu­ki­ol­le Hal­lo­ween-ta­pah­tu­man. Mo­lem­mis­ta ta­pah­tu­mis­ta tuli hy­vää pa­lau­tet­ta.

Syk­syl­lä hal­li­tuk­sen kä­si­tel­tä­vä­nä oli­vat myös luku­vuo­den työ- ja loma-ajat, joi­den osal­ta hal­li­tus eh­dot­ti, että jou­lu­loma pi­den­net­täi­siin lop­pi­ai­seen asti. Eh­do­tus meni läpi! Jou­lun tie­noil­la hal­li­tus jär­jes­ti myös mah­ta­van jou­lun­a­vauk­sen juh­la­sa­lis­sa, jo­hon tar­vit­tiin myös opet­ta­jien läs­nä­oloa pie­nen mu­siik­ki­vi­san mer­keis­sä.

Alku­vuon­na 2020 hal­li­tuk­sel­la al­koi Wan­ho­jen tans­sien jär­jes­te­ly, ja sen pa­ris­sa reh­kit­tiin pal­jon. Hal­li­tus myös tuki abien penk­ka­ri­toi­min­taa ra­hal­li­ses­ti. Hal­li­tus jär­jes­ti Wan­ho­jen tans­sien jäl­keen Wan­ho­jen jat­kot, jot­ka su­jui­vat hy­vin. Hal­li­tuk­sel­la oli suun­nit­teil­la ke­vääl­le mo­nia ta­pah­tu­mia, mut­ta suu­rin osa ta­pah­tu­mis­ta ja tem­pauk­sis­ta jou­dut­tiin pe­ru­maan val­lit­se­van ti­lan­teen vuok­si. Muun mu­as­sa taks­värk­ki­päi­vä, on­nel­li­suus­päi­vä, vap­pu­juh­la ja kou­lun ke­vät­juh­la jou­dut­tiin pe­ru­maan.

Hal­li­tuk­sen raha­ti­lan­ne on hal­li­tus­kau­den 2019-2020 py­sy­nyt ta­sai­se­na. Suu­rin osa kä­tei­sis­tä on nyt vie­ty pank­kiin, ja raha­ti­lan­ne näyt­tää hy­väl­tä. Abien ti­lil­lä­kin on hy­vin ra­haa ensi vuo­del­le.

Mil­la Au­vi­nen

Opis­ke­li­ja­kun­nan hal­li­tuk­sen jä­se­niä kou­lu­tuk­ses­sa Sää­min­ki-ta­lol­la

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioVuo­si­ker­to­mus 2019-20209.4.2020