SuShi-hanke (2019 - 2022)

SuS­hi-hank­keen (Sus­tai­na­bi­li­ty Stu­dies in High Schools) pää­koor­di­noi­ja­na toi­mii Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kio. Han­ke on Eu­roo­pan Uni­o­nin, Ve­nä­jän Fe­de­raa­ti­on ja Suo­men Tasa­val­lan ra­hoi­tuk­sel­la to­teu­tu­va CBC-han­ke. Muut han­ke­kump­pa­nit ovat Sa­von­lin­nan tai­de­lu­kio ja Pie­ta­rin kou­lut 24, 32, 586 ja 642. Hank­keen kes­ki­ös­sä ovat opis­ke­li­jat, jot­ka sy­ven­tä­vät tie­tä­mys­tään kes­tä­väs­tä ke­hi­tyk­ses­tä Suo­mes­sa ja Ve­nä­jäl­lä. Hank­keen teh­tä­vä­nä on kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen lu­ki­o­kurs­sien laa­ti­mi­nen ja to­teut­ta­mi­nen oppi­aine­ra­jat ylit­tä­en ja uu­sia op­pi­mis­me­ne­tel­miä ja -ym­pä­ris­tö­jä hyö­dyn­tä­en yh­teis­työs­sä suo­ma­lais­ten ja ve­nä­läis­ten opet­ta­jien kes­ken.  

Loka­kuus­sa kol­me ly­se­on opet­ta­jaa ja kak­si hank­keen hal­lin­non edus­ta­jaa kävi Pie­ta­ris­sa Va­si­lin­saa­rel­la tu­tus­tu­mas­sa yh­teis­työ­kou­lu­jen opet­ta­jiin ja kou­lui­hin. Sa­mal­la pie­ta­ri­lais­ten opet­ta­jien kans­sa suun­ni­tel­tiin yh­teis­työ­nä hank­kees­sa to­teu­tet­ta­via viit­tä kurs­sia. 

Hel­mi­kuun alus­sa ly­se­on, tai­de­lu­ki­on ja pie­ta­ri­lais­ten kou­lu­jen opis­ke­li­jat vas­ta­si­vat ky­se­lyyn, jol­la kar­toi­te­taan opis­ke­li­joi­den asen­tei­ta ja toi­min­ta­mal­le­ja kes­tä­vään ke­hi­tyk­seen ja kier­rä­tyk­seen liit­ty­en. 

En­sim­mäi­sek­si yh­teis­työs­sä suun­ni­tel­ta­vak­si ja to­teu­tet­ta­vak­si kurs­sik­si so­vit­tiin Wa­ter of Life -kurs­si, joka oli tar­koi­tus jär­jes­tää huh­ti­kuus­sa pro­jek­ti­vii­kol­la. Co­vid-19 esti kurs­sin to­teut­ta­mi­sen suun­ni­tel­lus­ti ja Ly­se­on lu­ki­on osal­ta kurs­si pää­tet­tiin to­teut­taa hyb­ri­di­kurs­si­na, jos­sa osa kurs­sis­ta opis­kel­laan ver­kos­sa. Class­roo­miin  koo­tun säh­köi­sen ma­te­ri­aa­lin ja sii­hen liit­ty­vien op­pi­mis­teh­tä­vien li­säk­si kurs­siin si­säl­tyy ko­keel­lis­ta työs­ken­te­lyä la­bo­ra­to­ri­os­sa ja vie­rai­lut ve­den­puh­dis­ta­mol­le ja pai­kal­li­seen yri­tyk­seen sekä olo­suh­tei­den sal­lies­sa vie­rai­lu Pie­ta­riin.

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioVuo­si­ker­to­mus 2019-20209.4.2020