YHTEISTYÖ ERITYISOPETTAJAN KANSSA

Eri­tyis­o­pet­ta­ja
An­ne­le Ron­tu, puh: 050 5999489

Eri­tyis­o­pet­ta­ja ar­vi­oi opis­ke­li­jan tuki­tar­pei­ta ja te­kee pe­da­go­gi­sen tuen suun­ni­tel­mia. Eri­tyis­o­pet­ta­ja on ta­voi­tet­ta­vis­sa Tai­de­lu­ki­ol­la ja Ly­se­on lu­ki­ol­la kah­te­na päi­vä­nä vii­kos­sa. Yh­tey­den­otto päi­vi­sin pu­he­li­mel­la tai Wil­man kaut­ta. Ta­paa­mis­aika kan­nat­taa so­pia etu­kä­teen.

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­ki­on ja Sa­von­lin­nan Tai­de­lu­ki­on eri­tyis­o­pet­ta­jan teh­tä­vä­nä on olla ai­neen­o­pet­ta­jien ja opin­to-oh­jaa­jien rin­nal­la oh­jaa­mas­sa ja tu­ke­mas­sa opis­ke­li­jaa op­pi­mi­ses­sa. Opis­ke­lu­ai­kai­set tuki­tar­peen sel­vit­te­lyt ja tuki­jär­jes­te­lyt ovat kes­kei­nen osa eri­tyis­o­pet­ta­jan työ­tä. Ne ovat useil­le opis­ke­li­joil­le oleel­li­sen tär­kei­tä opis­ke­lun hy­väk­si su­ju­mi­sek­si, ja opis­ke­lu­vuo­si­na käy­tös­sä ol­tu­aan ne voi­vat vai­kut­taa myös lu­ki­on lop­pu­vai­heen yli­op­pi­las­kir­joi­tuk­sis­sa tu­kea an­ta­en.

Jot­ta opis­ke­li­jal­le voi­daan jär­jes­tää riit­tä­vä tuki heti opin­to­jen alku­vai­hees­ta läh­tien, eri­tyis­o­pet­ta­ja pyy­tää tie­toa mah­dol­li­ses­ta tuki­tar­pees­ta jo alku­syk­syk­si. Jos opis­ke­li­jal­la on to­det­tu / epäil­ty luki­vai­keus, muu op­pi­mi­sen vai­keus tai jo­kin opis­ke­luun vai­kut­ta­va pi­tem­pi­ai­kai­nen vam­ma, sai­raus tai toi­min­nan­va­ja­vuus, tai jos opis­ke­li­jal­la on ol­lut pe­rus­kou­lus­sa op­pi­mis­suun­ni­tel­ma / hojks, eri­tyis­o­pet­ta­ja toi­voo saa­van­sa sii­tä tie­don, mie­lel­lään myös lau­sun­to-/epik­rii­si­ko­pi­on ja mah­dol­li­sen em. op­pi­mi­sen tuen suun­ni­tel­man lu­et­ta­vak­seen. Tie­don voi toi­mit­taa pos­tit­se lu­ki­oon tai tuo­mal­la sen eri­tyis­o­pet­ta­jal­le. Eri­tyis­o­pet­ta­jan ta­paat heti kou­lun al­ka­es­sa ja myö­hem­min syk­syl­lä myös oppi­tun­nil­la.

Eri­tyis­jär­jes­te­lyt Yo-ko­keis­sa

Eri­tyis­o­pet­ta­ja te­kee yh­des­sä opis­ke­li­jan kans­sa ha­ke­muk­sen myös yo-kir­joi­tuk­siin liit­ty­vis­tä mah­dol­li­sis­ta eri­tyis­jär­jes­te­lyis­tä https://www.yli­op­pi­las­tut­kin­to.fi/fi/tut­kin­non-toi­meen­pano/eri­tyis­jar­jes­te­lyt

Hyö­dyl­li­siä link­ke­jä op­pi­mis­vai­keuk­sis­ta:

https://op­pi­mis­vai­keus.fi/

https://www.oph.fi/fi/kou­lu­tus-ja-tut­kin­not/lu­kio-opis­ke­li­joi­den-op­pi­mi­sen-haas­tei­ta#5be05d1f

https://snell­ma­ne­du.fi/tuo­te/op­pi­mi­sen-vai­keu­det-mak­su­ton-we­bi­naa­ri-opis­ke­li­joil­le/

https://www.er­ja­sand­berg.eu/lu­ki­on-pe­da­go­gis­ten-tuki­toi­mien-pa­ket­ti/

https://lu­kio.fi/lu­ki­o­lais­opas/opis­ke­lu-ja-ope­tus/

https://www.eo­liit­to.fi/

https://www.ce­lia.fi/pal­ve­lut/

Op­pi­mi­sen tuki ja oh­jaus Sa­von­lin­nan lu­ki­ois­saOsaan ja pys­tyn -han­ke lu­ki­o­lai­sen op­pi­mis­po­ten­ti­aa­li nä­ky­väk­si8.2.2021