YHTEISTYÖ KURAATTORIN JA KOULUPSYKOLOGIN KANSSA

Ku­raat­to­ri

Luku­vuon­na 23-24 Ly­se­on lu­ki­ol­la on kak­si ku­raat­to­ria:

Kou­lu­ku­raat­to­ri toi­mii yh­teis­työs­sä opis­ke­li­jan, hä­nen huol­ta­jien­sa, opis­ke­li­ja­ryh­mien, opet­ta­jien, opis­ke­lu­huol­lon asi­an­tun­ti­joi­den sekä mui­den vi­ran­o­mais­ten ku­ten las­ten­suo­je­lun kans­sa. Kou­lu­ku­raat­to­ri kuu­luu kou­lun hen­ki­lö­kun­taan. Kou­lu­ku­raat­to­rin teh­tä­vät liit­ty­vät yk­sit­täi­sen opis­ke­li­jan tu­ke­mi­seen, kou­lu­yh­tei­sön hy­vin­voin­nin edis­tä­mi­seen tai opis­ke­lu­huol­lon yh­teis­työ­hön.

Kou­lu­ku­raat­to­ril­le voi va­ra­ta ajan oma­toi­mi­ses­ti, tai oh­jau­tua huol­ta­jan, opet­ta­jan, ter­vey­den­hoi­ta­jan tai kou­lu­psy­ko­lo­gin kaut­ta. Ylei­sim­piä syi­tä ta­paa­mi­sil­le ovat kou­lun­käyn­tiin, so­si­aa­li­siin suh­tei­siin, mie­li­a­laan, kou­lu­mo­ti­vaa­ti­oon, ar­jen hal­lin­taan ja kes­kit­ty­mis­ky­kyyn liit­ty­vät huo­let. Ku­raat­to­rin pal­ve­lut ovat op­pi­laal­le va­paa­eh­toi­sia ja luot­ta­muk­sel­li­sia. Ku­raat­to­ri osal­lis­tuu kut­sut­ta­es­sa myös per­he­pa­la­ve­rei­hin. Ly­se­on op­pi­laat voi­vat tul­la ku­raat­to­rin vas­taan­o­tol­le Ly­se­ol­la ter­vey­den­hoi­ta­jan ti­loi­hin tiis­tai­sin. Ajan­va­rauk­sen voi teh­dä Wil­man kaut­ta tai teks­ti­vies­til­lä.

Kou­lu­psy­ko­lo­gi

Kou­lu­psy­ko­lo­gin luok­se voi tul­la esi­mer­kik­si seu­raa­vien asi­oi­den tii­moil­ta:

Lis­ta ei ole kai­ken kat­ta­va. Kou­lu­psy­ko­lo­gin luok­se kan­nat­taa tul­la sil­loin, kun itse ko­kee tar­vet­ta ja juu­ri nii­den asi­oi­den kans­sa, jot­ka mie­len pääl­lä kul­loin­kin ovat.

Op­pi­mi­sen tuki ja oh­jaus Sa­von­lin­nan lu­ki­ois­saOsaan ja pys­tyn -han­ke lu­ki­o­lai­sen op­pi­mis­po­ten­ti­aa­li nä­ky­väk­si8.2.2021