Lukion oppimäärä ja oppiaineen oppimäärä

Lukion oppimäärä

Opis­ke­li­ja on suo­rit­ta­nut lu­ki­on oppi­mää­rän sil­loin, kun hän on suo­rit­ta­nut oppi­ai­nei­den oppi­mää­rät hy­väk­sy­tys­ti ja lu­kio-opin­to­jen vä­him­mäis­mää­rä 150 opin­to­pis­tet­tä täyt­tyy. Lu­ki­on oppi­mää­rän tu­lee si­säl­tää vä­hin­tään 20 opin­to­pis­tet­tä val­ta­kun­nal­li­sia va­lin­nai­sia opin­to­ja. Muis­ta kuin pa­kol­li­sis­ta ja val­ta­kun­nal­li­sis­ta va­lin­nai­sis­ta opin­nois­ta voi­daan lu­kea mu­kaan lu­ki­on oppi­mää­rään vain opis­ke­li­jan hy­väk­sy­tys­ti suo­rit­ta­mat opin­not.

Oppiaineen oppimäärä

Pa­kol­lis­ten oppi­ai­nei­den ja va­lin­nais­ten vie­rai­den kiel­ten oppi­mää­ris­tä an­ne­taan nu­me­ro­arvo­sana. Opin­to-oh­jauk­ses­ta an­ne­taan suo­ri­tus­mer­kin­tä.

Mi­kä­li opis­ke­li­ja pyy­tää, hän on oi­keu­tet­tu saa­maan suo­ri­tus­mer­kin­nän lii­kun­nas­ta ja sel­lai­sis­ta oppi­ai­neis­ta, jois­sa opis­ke­li­jan suo­rit­ta­ma oppi­mää­rä kä­sit­tää vain kak­si opin­to­pis­tet­tä, sekä va­lin­nai­sis­ta vie­rais­ta kie­lis­tä, mi­kä­li opis­ke­li­jan suo­rit­ta­ma oppi­mää­rä niis­sä kä­sit­tää kor­kein­taan nel­jä opin­to­pis­tet­tä.

Saa­dak­seen oppi­ai­neen oppi­mää­rän hy­väk­sy­tys­ti suo­ri­te­tuk­si opis­ke­li­jan on suo­ri­tet­ta­va pää­osa oppi­ai­neen opin­nois­ta hy­väk­sy­tys­ti. Hy­lät­ty­jä arvo­sa­no­ja saa olla pa­kol­li­sis­sa ja val­ta­kun­nal­li­sis­sa va­lin­nai­sis­sa opin­nois­sa enin­tään seu­raa­vas­ti:

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioOpin­to-opas (LOPS 2021)18.3.2021