Ruotsi B1

Pakolliset opintojaksot

RUB11 Opis­ke­lu­tai­dot ja kie­li-iden­ti­tee­tin ra­ken­ta­mi­nen (1 op)

Opin­to­jak­sol­la ase­te­taan ta­voit­tei­ta kiel­ten opis­ke­luun ja roh­kais­tu­taan ke­hit­tä­mään kie­li­tai­toa ja har­joi­tel­laan kiel­ten opis­ke­lu­tai­to­ja. To­tu­tel­laan koh­de­kie­len käyt­töön.

Kes­kei­set si­säl­löt

RUB12 Ruot­sin kie­li ar­jes­sa­ni (3 op)

Har­jaan­nu­taan ker­to­maan ruot­sik­si omas­ta elä­mäs­tä, ih­mis­suh­teis­ta ja lähi­ym­pä­ris­tös­tä eri ti­lan­teis­sa eri­lai­sia vies­tin­tä­ka­na­via käyt­tä­en.

Kes­kei­set si­säl­löt

RUB13 Kult­tuu­ri ja me­di­at (2 op)

Tu­tus­tu­taan poh­jois­mai­siin kult­tuu­rei­hin ja eri­lai­siin teks­tei­hin eri me­di­oi­ta käyt­tä­en. Vah­vis­te­taan opis­ke­li­jan moni­luku­tai­toa.

Kes­kei­set si­säl­löt

RUB14 Ym­pä­ris­töm­me (2 op)

Tu­tus­tu­taan kult­tuu­ri­seen mo­ni­nai­suu­teen, eri­lai­siin elin­ym­pä­ris­töi­hin ja ajan­koh­tai­siin yh­teis­kun­nal­li­siin ai­hei­siin.

Kes­kei­set si­säl­löt

RUB15 Opis­ke­lu ja työ­e­lä­mä (2 op)

Tu­tus­tu­taan mah­dol­li­suuk­siin opis­kel­la ja teh­dä töi­tä ruot­sin kie­lel­lä. Tu­tus­tu­taan poh­jois­mai­seen ja muu­hun kan­sain­vä­li­seen yh­teis­työ­hön.

Kes­kei­set si­säl­löt

Valtakunnalliset valinnaiset opintojaksot

RUB16 Vies­ti ja vai­ku­ta pu­hu­en (2 op)

Sy­ven­ne­tään opis­ke­li­jan tai­toa tuot­taa ruot­sin kiel­tä suul­li­ses­ti ja ym­mär­tää pu­hut­tua ruot­sin kiel­tä. Opis­ke­li­ja tie­dos­taa suul­li­sen osaa­mi­sen­sa ta­son ja ke­hit­tä­mis­tar­peen­sa ja saa sii­tä pa­lau­tet­ta.

Kes­kei­set si­säl­löt

RUB17 Kes­tä­vä elä­män­tapa (2 op)

Opis­ke­li­ja sy­ven­tää tai­to­aan tul­ki­ta ja tuot­taa ruot­sin kiel­tä kir­jal­li­ses­ti. Opis­ke­li­ja laa­jen­taa so­si­aa­li­sen me­di­an tun­te­mus­taan käyt­tä­en ruot­sin kiel­tä.

Kes­kei­set si­säl­löt

Koulukohtaiset valinnaiset opintojaksot

RUB10 Ruot­sin pe­rus­tei­den ker­taus (1 op)

Opin­to­jak­sol­la ker­ra­taan pe­rus­kou­lun kes­kei­siä ra­ken­ne­a­si­oi­ta ja kes­keis­tä sa­nas­toa sekä arki­päi­vän fraa­se­ja. Opin­to­jak­soa suo­si­tel­laan niil­le opis­ke­li­joil­le, jot­ka ha­lu­a­vat lisä­ker­taus­ta pe­rus­kou­lun tai lu­ki­on en­sim­mäis­ten opin­to­jak­so­jen jäl­keen.

Kes­kei­set si­säl­löt

RUB18 Ruot­sin yo-ker­taus (2 op)

Opin­to­jak­so on yli­op­pi­las­kir­joi­tuk­siin val­mis­ta­va jak­so, jol­la har­joi­tel­laan yli­op­pi­las­ko­keen eri teh­tä­vä­tyyp­pe­jä sekä ker­ra­taan kes­kei­siä kie­li­oppi­a­si­oi­ta. Myös sana­va­ras­ton laa­jen­ta­mi­nen on opin­to­jak­son kes­kei­nen ta­voi­te.

Kes­kei­set si­säl­löt

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioOpin­to-opas (LOPS 2021)18.3.2021