Englanti A1

Pakolliset opintojaksot

ENA01 Opis­ke­lu­tai­dot ja kie­li-iden­ti­tee­tin ra­ken­ta­mi­nen (1 op)

Kurs­sil­la ase­te­taan ta­voit­tei­ta kiel­ten opis­ke­luun ja roh­kais­tu­taan ke­hit­tä­mään kie­li­tai­toa ja har­joi­tel­laan kiel­ten opis­ke­lu­tai­to­ja. To­tu­tel­laan koh­de­kie­len käyt­töön.

Kes­kei­set si­säl­löt

ENA02 Eng­lan­ti glo­baa­li­na kie­le­nä (3 op)

Tu­tus­taan eng­lan­tiin kan­sain­vä­li­sen vies­tin­nän vä­li­nee­nä ja har­joi­tel­laan ra­ken­ta­vaa vuo­ro­vai­ku­tus­ta eri kie­li­ym­pä­ris­töis­sä. Li­säk­si tu­tus­tu­taan eng­lan­nin eri va­ri­ant­tei­hin ja har­joi­tel­laan toi­mi­maan eri kie­li­ym­pä­ris­töis­sä.

Kes­kei­set si­säl­löt

ENA03 Eng­lan­nin kie­li ja kult­tuu­ri luo­van il­mai­sun vä­li­nee­nä (2 op)

Tu­tus­tu­taan eri kult­tuu­rien ja tai­teen muo­toi­hin. Sy­ven­ne­tään kult­tuu­ris­ta ym­mär­rys­tä.

Kes­kei­set si­säl­löt

ENA04 Eng­lan­nin kie­li vai­kut­ta­mi­sen vä­li­nee­nä (2 op)

Ai­hei­na vai­kut­ta­mi­nen kan­sa­lais­yh­teis­kun­nas­sa, ih­mis­oi­keus­ky­sy­myk­set ja tasa-arvo. Ke­hi­te­tään kriit­ti­siä luku- ja tie­don­han­kin­ta­tai­to­ja sekä ar­gu­men­toin­ti­tai­to­ja.

Kes­kei­set si­säl­löt

ENA05 Kes­tä­vä tu­le­vai­suus ja tie­de (2 op)

Tu­tus­tu­taan eng­lan­tiin tie­teen kie­le­nä eri­lais­ten tie­don- ja tie­teen­a­lo­jen kaut­ta. Har­joi­tel­laan tie­don­han­kin­nan tai­to­ja ja läh­de­kriit­ti­syyt­tä.

Kes­kei­set si­säl­löt

ENA06 Eng­lan­nin kie­li jat­ko-opin­nois­sa ja työ­e­lä­mäs­sä (2 op)

Sy­ven­ne­tään kä­si­tys­tä kie­li­tai­dos­ta työ­e­lä­mä­tai­to­na, poh­di­taan jat­ko-opin­to- ja ura­suun­ni­tel­mia sekä työn­te­koa moni­kult­tuu­ri­ses­sa maa­il­mas­sa. Har­joi­tel­laan kie­len käyt­tä­mis­tä muo­dol­li­sis­sa vuo­ro­vai­ku­tus­ti­lan­teis­sa.

Kes­kei­set si­säl­löt

Valtakunnalliset valinnaiset opintojaksot

ENA07 Ym­pä­ris­tö ja kes­tä­vä elä­män­tapa (2 op)

Tu­tus­tu­taan glo­baa­lei­hin ym­pä­ris­tö­ky­sy­myk­siin esi­mer­kik­si il­mas­ton­muu­tok­seen, kes­tä­vään elä­män­ta­paan ja kan­sain­vä­li­siin so­pi­muk­siin.

Kes­kei­set si­säl­löt

ENA08 Vies­ti ja vai­ku­ta pu­hu­en (2 op)

Har­joi­tel­laan moni­puo­lis­ta suul­lis­ta kie­li­tai­toa ja sy­ven­ne­tään vuo­ro­vai­ku­tus­tai­to­ja sekä vah­vis­te­taan val­mis­tel­tua suul­lis­ta tuot­ta­mis­ta.

Kes­kei­set si­säl­löt

Koulukohtaiset valinnaiset opintojaksot

ENA00 Eng­lan­nin pe­rus­tei­den ker­taus (2 op)

Opin­to­jak­sol­la luo­daan poh­ja lu­ki­on eng­lan­nin opin­toi­hin ker­taa­mal­la pe­rus­o­pe­tuk­sen kes­kei­set si­säl­löt ja tu­tus­tu­taan lu­ki­on työ­ta­poi­hin.

Kes­kei­set si­säl­löt

ENA09 Eng­lan­nin yo-ker­taus (2 op)

Val­mis­tau­du­taan yo-ko­kee­seen te­hos­ta­mal­la kie­len kaik­kien osa-alu­ei­den (kuul­lun- ja lu­e­tun­ym­mär­tä­mi­nen, kir­joit­ta­mi­nen) hal­lin­taa moni­puo­lis­ten har­joi­tus­ten avul­la sekä ker­ra­taan kie­li­op­pia ja sa­nas­toa eri aihe­pii­reis­tä.

Kes­kei­set si­säl­löt

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioOpin­to-opas (LOPS 2021)18.3.2021