Espanja, saksa, ranska ja venäjä B3 (lukiossa alkava kieli)

Es­pan­jan ope­tuk­sen jär­jes­tää Sa­von­lin­nan ai­kuis­lu­kio ilta­päi­vi­sin päi­vä­lu­ki­on oppi­tun­tien pää­tyt­tyä.

Rans­kan, sak­san ja ve­nä­jän ope­tus jär­jes­te­tään yh­teis­työs­sä Sa­von­lin­nan Tai­de­lu­ki­on kans­sa niin, että rans­kan tun­nit jär­jes­te­tään Tai­de­lu­ki­ol­la ja sak­san sekä ve­nä­jän tun­nit Ly­se­ol­la.

Valinnaiset valtakunnalliset opintojaksot

EAB/SAB/RAB/VEB301 Pe­rus­ta­son al­keet 1 (2 op)

Opin­to­jak­sol­la har­joi­tel­laan vuo­ro­vai­ku­tus­ta ar­keen liit­ty­vis­sä ti­lan­teis­sa ja niis­sä tar­vit­ta­via vies­tin­tä­stra­te­gi­oi­ta. Opis­kel­laan tär­keim­piä koh­te­li­ai­suu­teen liit­ty­viä il­mauk­sia, ter­veh­ti­mis­tä, esit­täy­ty­mis­tä sekä pe­rus­a­si­oi­den ker­to­mis­ta it­ses­tä.

Kes­kei­set si­säl­löt

EAB/SAB/RAB/VEB302 Pe­rus­ta­son al­keet 2 (2 op)

Opin­to­jak­sol­la har­joi­tel­laan sel­viy­ty­mis­tä eri­lai­sis­sa so­si­aa­li­sis­sa ti­lan­teis­sa ja ta­van­o­mai­sis­sa asi­oin­ti­ti­lan­teis­sa.

Kes­kei­set si­säl­löt

EAB/SAB/RAB/VEB303 Pe­rus­ta­son al­keet 3 (2 op)

Opin­to­jak­sol­la har­joi­tel­laan ar­jen so­si­aa­li­sia ti­lan­tei­ta ja ta­van­o­mai­sia asi­oin­ti­ti­lan­tei­ta. Aihe­pii­rit ja ti­lan­teet liit­ty­vät va­paa-ajan viet­toon, har­ras­tuk­siin ja kou­luun.

Kes­kei­set si­säl­löt

EAB/SAB/RAB/VEB304 Pe­rus­taso 1 (2 op)

Opin­to­jak­sol­la opi­taan ker­to­maan Suo­mes­ta opis­kel­ta­val­la kie­lel­lä ja suo­ma­lai­ses­ta kult­tuu­ris­ta sekä ver­tai­le­maan nii­tä koh­de­maa­haan ja sen kult­tuu­riin.

Kes­kei­set si­säl­löt

EAB/SAB/RAB/VEB305 Pe­rus­taso 2 (2 op)

Opin­to­jak­sol­la har­joi­tel­laan kes­kus­te­le­maan hy­vin­voin­tiin, ter­vey­teen ja eri elä­män­vai­hei­siin liit­ty­vis­tä tee­mois­ta.

Kes­kei­set si­säl­löt

EAB/SAB/RAB/VEB306 Pe­rus­taso 3 (2 op)

Opin­to­jak­sol­la sy­ven­ne­tään tun­te­mus­ta maa­il­man kult­tuu­reis­ta ja har­joi­tel­laan kes­kus­te­le­maan ja hank­ki­maan li­sää tie­toa opis­ke­li­jaa kin­nos­ta­vis­ta kult­tuu­ri-il­mi­öis­tä opis­kel­ta­val­la kie­lel­lä.

Kes­kei­set si­säl­löt

EAB/SAB/RAB/VEB307 Pe­rus­taso 4 (2 op)

Opin­to­jak­sol­la har­joi­tel­laan kes­kus­te­le­maan ja kir­joit­ta­maan kou­luun, jat­ko-opin­toi­hin, työ­e­lä­mään ja tu­le­vai­suu­den­suun­ni­tel­miin liit­ty­vis­tä ai­heis­ta.

Kes­kei­set si­säl­löt

EAB/SAB/RAB/VEB308 Pe­rus­taso 5 (2 op)

Opin­to­jak­sol­la kä­si­tel­lään ajan­koh­tai­sia ai­hei­ta hyö­dyn­tä­en opis­kel­ta­van kie­len me­di­oi­ta.

Kes­kei­set si­säl­löt

EAB/SAB/RAB/VEB309 Abi­ker­taus (2 op)

Opin­to­jak­sol­la val­mis­tau­du­taan yo-ko­kee­seen te­hos­ta­mal­la kie­len kaik­kien osa-alu­ei­den (kuul­lun- ja lu­e­tun­ym­mär­tä­mi­sen, kir­joit­ta­mi­sen) hal­lin­taa moni­puo­lis­ten har­joi­tus­ten avul­la sekä ker­ra­taan kie­li­op­pia ja sa­nas­toa eri aihe­pii­reis­tä.

Kes­kei­set si­säl­löt

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioOpin­to-opas (LOPS 2021)18.3.2021