Musiikki

Opis­ke­li­ja va­lit­see joko mu­sii­kis­ta tai kuva­tai­tees­ta toi­sen pa­kol­li­sen opin­to­jak­son.

Pakolliset opintojaksot

MU01 Int­ro – kaik­ki soi­maan (2 op)

Opin­to­jak­sol­la vah­vis­te­taan opis­ke­li­jan omia mu­sii­kil­li­sia tie­to­ja ja tai­to­ja toi­min­nal­li­sil­la työ­ta­voil­la. Opis­ke­li­jaa roh­kais­taan käyt­tä­mään mu­siik­kia il­mai­sun­sa vä­li­nee­nä. Opis­ke­li­ja pe­reh­tyy mu­sii­kin ele­ment­tei­hin sekä mu­sii­kin kult­tuu­ri­seen mo­ni­nai­suu­teen.

Kes­kei­set si­säl­löt

MU02 Syke – soi­va il­mai­su (2 op)

Opin­to­jak­sol­la tu­tus­tu­taan suo­ma­lai­sen mu­sii­kin eri tyy­lei­hin sekä eri kult­tuu­ri­ryh­mien mu­siik­kei­hin. Mu­sii­kil­li­sia tie­to­ja ja tai­to­ja sy­ven­ne­tään yh­teis­mu­si­soin­nin kaut­ta edel­leen.

Kes­kei­set si­säl­löt

Valtakunnalliset valinnaiset opintojaksot

MU03 Gen­re – glo­baa­li ute­li­ai­suus (2 op)

Opin­to­jak­sol­la tu­tus­tu­taan eri­tyi­ses­ti tra­di­ti­o­naa­li­seen af­rik­ka­lai­seen mu­siik­kiin ja orja­kau­pan myö­tä sen vai­ku­tuk­seen la­ti­na­lais­a­me­rik­ka­lai­sen ryt­mi­mu­sii­kin ja poh­jois­a­me­rik­ka­lai­sen pop- ja rock-mu­sii­kin syn­nys­sä ja ke­hit­ty­mi­ses­sä nyky­päi­vän mu­siik­ki­tyy­lei­hin asti.

Kes­kei­set si­säl­löt

MU04 Demo – luo­vas­ti yh­des­sä (2 op)

Täl­lä opin­to­jak­sol­la opis­ke­li­ja­ryh­mä suun­nit­te­lee ja to­teut­taa pro­jek­tin va­lit­se­mas­taan ai­hees­ta. Läh­tö­koh­ta­na pro­jek­til­le voi­vat olla teks­tit tai tai­de­te­ok­set tai jot­kin tär­ke­ät ja ajan­koh­tai­set ai­heet. Opin­to­jak­sol­la pe­reh­dy­tään nii­hin mu­sii­kil­li­siin tai­toi­hin ja il­mi­öi­hin, jot­ka ovat pro­jek­tin to­teu­tuk­ses­sa tar­peen.

Kes­kei­set si­säl­löt

Koulukohtaiset valinnaiset opintojaksot

MU05 Yh­ty­e­soit­to ja lau­lu (2 op)

Opin­to­jak­sol­la kes­ki­ty­tään ak­tii­vi­seen mu­si­soin­tiin sekä lau­la­en että soit­ta­en yh­des­sä ja so­lis­ti­na. Oh­jel­mis­to­va­lin­nois­sa ote­taan huo­mi­oon op­pi­lai­den omat toi­veet mah­dol­li­suuk­sien mu­kaan. Ta­voit­tee­na on op­pia sekä yh­teis­mu­si­soin­tia, esi­tys­tek­nii­kan (ää­nen­tois­to) pe­rus­a­si­oi­ta sekä esiin­ty­mis­tai­to­ja.

Kes­kei­set si­säl­löt

MU06 Uku­le­len ja ki­ta­ran soit­to (2 op)

Opin­to­jak­sol­la tu­tus­tu­taan uku­le­len- ja ki­ta­ran­soi­ton pe­rus­tei­siin op­pi­lai­den läh­tö­taso huo­mi­oi­den. Oh­jel­mis­to muok­kau­tuu ryh­män tai­to­jen ja mu­sii­kil­li­sen mie­len­kiin­non mu­kaan si­ten, että näi­den soi­tin­ten eri­lai­set il­mai­su­mah­dol­li­suu­det tu­le­vat huo­mi­oi­duk­si ja opis­ke­li­ja voi opin­to­jak­son jäl­keen ke­hit­tää itse omaa mu­sii­kil­lis­ta il­mai­su­aan joko yk­sin tai yh­ty­een jä­se­ne­nä.

Kes­kei­set si­säl­löt

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioOpin­to-opas (LOPS 2021)18.3.2021