Opinto-ohjaus

Pakolliset opintojaksot

OP01 Minä opis­ke­li­ja­na (2 op)

Opis­ke­li­ja tun­tee lu­kio-opin­to­jen ra­ken­teen, suun­nit­te­lee aine­va­lin­to­jaan ja har­joit­te­lee lu­ki­os­sa tar­vit­ta­via opis­ke­lu­tai­to­ja. Opin­to­jak­sol­la suun­ni­tel­laan lu­kio-opin­to­jen ja va­paa-ajan yh­teen­so­vit­ta­mis­ta si­ten, että se tu­kee hy­vin­voin­tia ja jak­sa­mis­ta. Opis­ke­li­ja ar­vi­oi omia vah­vuuk­si­aan, osaa­mis­taan ja ke­hit­tä­mis­koh­tei­taan lu­kio-opis­ke­li­ja­na.

Kes­kei­set si­säl­löt

OP02 Jat­ko-opin­not, työ­e­lä­mä ja tu­le­vai­suus (2 op)

Opis­ke­li­ja et­sii tie­toa jat­ko-opin­to­mah­dol­li­suuk­sis­ta ja nii­hin ha­keu­tu­mi­ses­ta Suo­mes­sa ja ulko­mail­la. Opin­to­jak­sol­la tu­tus­tu­taan työ­e­lä­mä­tai­toi­hin ja työl­li­syy­teen. Opis­ke­li­ja päi­vit­tää hen­ki­lö­koh­tais­ta opin­to­suun­ni­tel­maa omat vah­vuu­det ja osaa­mi­sen huo­mi­oi­den. Mah­dol­li­suuk­sien mu­kaan opis­ke­li­ja hank­kii ko­ke­muk­sia työ­e­lä­mäs­tä ja jat­ko-opin­nois­ta.

Kes­kei­set si­säl­löt

Koulukohtaiset valinnaiset opintojaksot

OP03 Tu­tor­toi­min­ta (2 op)

Tu­to­rei­den teh­tä­vä­nä on opas­taa uu­sia opis­ke­li­joi­ta lu­kio-opin­nois­sa ja nii­hin liit­ty­vis­sä käy­tän­nön asi­ois­sa. Tu­to­rit toi­mi­vat lu­ki­on edus­ta­ji­na ja esit­te­li­jöi­nä mm. ysien oppi­tun­neil­la ja van­hem­pain­il­lois­sa. Opin­to­jak­soon kuu­luu tu­tor­kou­lu­tus, jos­sa pe­reh­dy­tään tu­tor­toi­min­taan ja har­joi­tel­laan ryh­män oh­jaa­mis­ta sekä yh­des­sä toi­mi­mis­ta. En­sim­mäi­sen vuo­den opis­ke­li­jat voi­vat ha­keu­tua tu­to­reik­si.

Kes­kei­set si­säl­löt

OP04 Työ­e­lä­mään tu­tus­tu­mi­nen (2 op)

Olet­ko ol­lut kesä­töis­sä, osa-aika­työs­sä tai teh­nyt va­paa­eh­tois­työ­tä lu­ki­on ohel­la? Työ­e­lä­mään tu­tus­tu­mi­sen -opin­to­jak­son voit suo­rit­taa it­se­näi­ses­ti omas­sa tah­dis­sa. Suo­ri­tuk­seen vaa­di­taan työ­to­dis­tus ja alaan liit­ty­vän tut­kiel­man te­ke­mi­nen.

Kes­kei­set si­säl­löt

OP05 Ryh­män­oh­jaus (2 op)

Ryh­män­oh­jauk­sen opin­to­jak­soon kuu­lu­vat lu­kio-opin­to­jen ai­kai­set ryh­män­oh­jaus­tuo­ki­ot sekä kou­lun yh­tei­set ta­pah­tu­mat ja nii­hin osal­lis­tu­mi­nen.

Kes­kei­set si­säl­löt

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioOpin­to-opas (LOPS 2021)18.3.2021