Liikuntavuosi 2020-21

Lii­kun­ta­vuo­si 2020-21

Luku­vuo­si oli edel­li­sen ko­ro­na­ke­vään jäl­keen mu­ka­va aloit­taa kon­tak­ti­o­pe­tuk­ses­sa. Pe­rin­tei­nen “yk­kös­ten” Hy­vin­voin­ti­tee­ma­päi­vä to­sin jou­dut­tiin pe­ru­maan joh­tu­en ko­koon­tu­mis­ra­joi­tuk­sis­ta ja vie­rai­li­joi­den mah­dol­li­suu­des­ta osal­lis­tua ta­pah­tu­maan. Val­ta­osa luku­vuo­des­ta voi­tiin opet­taa lähi­o­pe­tuk­se­na.

Pe­rin­tei­nen Cross Fit -kisa käy­tiin jou­lu­kuus­sa 3-4 hen­ki­sin jouk­ku­ein.

Kipis-Akatemia

Ki­pis-Aka­te­mia har­joi­tuk­sia to­teu­tet­tiin luku­vuon­na 108 ker­taa  eli yh­teen­sä n 150 tun­tia.  Har­joi­tuk­set oli­vat yleis­val­men­nus­ta kai­kil­le sekä laji­val­men­nus­ta jää­kiek­kos­sa, yleis­ur­hei­lus­sa ja jal­ka­pal­los­sa. Jää­kie­kon la­ji­val­men­ta­jin­ta toi­mi­vat Joni Ko­ti­lai­nen ja Joo­nas Loik­ka­nen, yleis­ur­hei­lus­sa Hei­ko Gross ja An­ni­ka Luuk­kai­nen sekä jal­ka­pal­los­sa Mika Kin­nu­nen. Ylei­val­men­nuk­ses­ta vas­ta­si­vat Han­nu Soi­ni ja Mika Ris­sa­nen. Eri­tyi­ses­ti täy­tyy nos­taa esil­le ke­hit­ty­neet ja me­nes­ty­neet ur­hei­li­jat yleis­ur­hei­lus­sa, suun­nis­tuk­ses­sa sekä  hiih­dos­sa: Tan­ja Kok­ko­nen, Nea Käyh­kö, Mil­la Pirk­ka­lai­nen, Art­tu Här­kö­nen, Mai­ja Ti­ai­nen sekä Ida-Emi­lia Kai­po­nen.

Retkeilykurssi 4-5.9.2021

Ret­kei­ly­kurs­si suun­tau­tui tänä luku­vuon­na pa­ti­koi­den Ter­vas­tu­val­le. Mu­ka­na oli 18 rei­pas­ta ret­kei­li­jää. Pa­ti­koin­tia, luon­to­ha­vain­noin­tia, rei­tin­va­lin­taa, suun­nis­tus­ta, tel­tan pys­ty­tys­tä  ja riip­pu­ma­ton kiin­ni­tys­tä, ruu­an­lait­toa, sau­no­mis­ta ja ui­mis­ta.
Läh­tö oli per­jan­tai­na Aho­lah­des­ta ja pa­luu lau­an­tai­na Vuo­hi­mä­el­le.

Kevään liikuntapäivä, Lyseo Tour perjantaina  4.6.

Lii­kun­nan­o­pet­ta­jat ja lii­kun­ta­tu­to­rit yh­des­sä Es­lin Anna Par­ran ja Pasi Par­vi­ai­sen kans­sa vas­ta­si­vat päi­vän suun­nit­te­lus­ta. “Yk­kös­ten toi­min­ta­pis­teet oli­vat ko­ro­na­oh­jeis­tus­ten mu­kai­ses­ti ha­jau­tett

u ja si­jait­si­vat Hei­kin­poh­jas­sa, Tal­vi­sa­los­sa ja Kirk­ko­puis­tos­sa. Teh­tä­vä­ras­te­ja kus­sa­kin pai­kas­sa oli nel­jä. “Kak­ko­set ja muut liik­kui­vat Ky­rön­nie­mel­lä. Ta­pah­tu­ma­ras­tit oli si­joi­tet­tu ym­pä­ri ur­hei­lu­kent­tää.

Vanhat tanssit 2021

Van­ho­jen tans­sien juh­la­päi­vä ja esi­tyk­set Sa­von­lin­na­sa­lis­sa ja Ola­vin­lin­nas­sa hel­mi­kuus­sa jäi­vät tänä vuon­na vä­liin ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus­ten vuok­si. Sen si­jaan Van­hat tans­sit vi­de­oi­tiin vii­mei­se­nä har­joit­tel

upäi­vä­nä nel­jäs­sä eri ryh­mäs­sä. Opis­ke­li­jat pu­keu­tui­vat juh­la-asui­hin ja kou­lu tar­jo­si heil­le kak­ku­kah­vit.

Lii­kun­ta­tu­to­rit

Lii­kun­ta­tu­tor­toi­min­ta on vil­kas­ta tä­män vuo­den ai­ka­na. Syk­sy aloi­tet­tiin vir­ke­äs­ti sisä­piha­kil­pai­lu­jen mer­keis­sä. Ki­vo­ja ki­sai­lu­ja oli suun­ni­tel­tu, va­li­tet­ta­vas­ti osal­lis­tu­jia ei­vät ki­sai­lut kiin­nos­ta­neet. Sen si­jaan kou­lun pin­gis­mes­ta­ruu­des­ta oli kova kamp­pai­lu. PIP- viik­koa vie­tet­tiin syk­syn pi­mey­des­sä. Lii­kun­ta­tu­to­rit suun­nit­te­li­vat yh­den vii­kon jo­kai­sel­le päi­väl­le kak­si tauo­tus­ta, jot­ka ve­det­tiin koko kou­lul­le sa­man ai­kai­ses­ti joko kes­kus­ra­di­on tai vi­de­on vä­li­tyk­sel­lä. Lii­kun­nal­li­nen jou­lu­ka­len­te­ri­ta­pah­tu­ma veti opis­ke­li­joi­ta mu­kaan­sa jou­lun alla. Laji­ko­kei­lu­ja jär­jes­tet­tiin vuo­den mit­taan.

Uu­sien lii­kun­ta­tu­to­rei­den kou­lu­tus­ta­pah­tu­ma siir­tyi nor­maa­lis­ti jär­jes­te­tys­tä hel­mi­kuus­ta tou­ko­kuul­le. Siir­to ei ol­lut huo­no asia, sil­lä kou­lu­tuk­sen ja erit­täin hy­vän suun­nit­te­lun an­si­os­ta sekä ke­vään lii­kun

ta­päi­vä että ensi vuo­den lii­kun­ta­ka­len­te­ri saa­tiin teh­dyk­si. Opis­ke­li­jat pää­si­vät­suun­nit­te­lu­työn ohel­la ko­kei­le­maan maas­to­pyö­räi­lyä sekä sou­ta­maan kirk­ko­ve­neel­lä.

Vuo­den liik­ku­ja kier­to­pal­kin­to: Tan­ja Kok­ko­nen

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioVuo­si­ker­to­mus 2020-20215.5.2021