Liikunta

Pakolliset opintojaksot

LI01 Op­pi­va liik­ku­ja (2 op)

Opis­ke­li­ja ym­mär­tää lii­kun­ta­tai­to­jen sekä fyy­si­sen ak­tii­vi­suu­den mer­ki­tyk­sen oman toi­min­ta­ky­vyn, ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin pe­rus­e­del­ly­tyk­se­nä. Opis­ke­li­ja saa moni­puo­li­sia ko­ke­muk­sia yh­des­sä liik­ku­mi­ses­ta, osal­li­suu­des­ta ja yh­tei­söl­li­syy­des­tä rei­lun pe­lin hen­ges­sä. Opis­ke­li­jan ko­et­tu lii­kun­nal­li­nen pä­te­vyys ja myön­tei­nen minä­kuva vah­vis­tu­vat uu­den op­pi­mi­sen sekä lii­kun­nan tuo­man ilon ja vir­kis­tyk­sen myö­tä.

Kes­kei­set si­säl­löt

  • lii­kun­ta­tai­to­jen so­vel­ta­mi­nen eri­lai­sis­sa ope­tus­ryh­män yh­tei­sis­sä lii­kun­ta­teh­tä­vis­sä, -muo­dois­sa ja -la­jeis­sa opis­ke­lu­ym­pä­ris­tön mah­dol­li­suuk­sia (kesä-, tal­vi-, luon­to- ja vesi­lii­kun­ta) sekä sisä- ja ulko­lii­kun­taa moni­puo­li­ses­ti to­teut­ta­en
  • ope­tus­ryh­män yh­teis­työ­tai­to­ja ja yh­teis­hen­keä ke­hit­tä­vät lii­kun­ta­teh­tä­vät ja -lei­kit sekä pe­lit
Koulukohtaiset valinnaiset opintojaksot

LI07 Pal­loi­lu­pai­not­tei­nen lii­kun­ta 1 (2 op)

Pal­loi­lu­pai­not­teis­ten opin­to­jak­so­jen si­säl­tö­nä ovat jouk­ku­e­pe­lit ja mai­la­pe­lit vii­te­pe­lei­neen. Si­säl­töi­hin voi­vat opis­ke­li­jat vai­kut­taa.

LI09 Kun­to­Plus (2 op)

Ker­ho­tyyp­pi­nen opin­to­jak­so joka to­teu­te­taan ha­jau­te­tus­ti 2h/vko koko luku­vuo­den ajan. Lu­kio-opin­to­jen ai­ka­na 2 opin­to­pis­teen opin­to­jak­so­ja voi suo­rit­taa 5 kpl. Opin­to­jak­so si­säl­tää pe­le­jä, li­has­kun­to­har­joit­te­lua, jump­paa  yms. Opis­ke­li­ja va­lit­see  yh­teen­sä 12 osal­lis­tu­mis­ker­taa kou­lun yh­tei­sis­tä tun­neis­ta ja kir­jaa/do­ku­men­toi li­säk­si va­paa-ajan lii­kun­taa opin­to­jak­son suo­ri­tuk­sek­si.

Ur­hei­lu­lin­jan opis­ke­li­jat sekä ur­hei­lu­a­ka­te­mi­an har­joi­tuk­sis­sa käy­vät opis­ke­li­jat ei­vät voi va­li­ta tätä opin­to­jak­soa.

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioLy­se­oon ha­ke­van aine­va­lin­ta­opas 2022-202319.1.2022