Urheilulinjan opinnot

Ly­se­on lu­kio tar­jo­aa ur­hei­luun pa­nos­ta­val­le opis­ke­li­jal­le ta­so­kas­ta lu­kio-ope­tus­ta sekä mah­dol­li­suu­den har­joi­tel­la ta­voit­teel­li­ses­ti, mää­räl­li­ses­ti ja laa­dul­li­ses­ti si­ten, että se tu­kee hä­nen ke­hi­tys­tään ur­hei­li­ja­na.

Har­joi­tus­ai­koi­na opis­ke­li­ja voi osal­lis­tua laji­ryh­män­sä laji­har­joi­tuk­siin, har­joi­tel­la it­se­näi­ses­ti tai osal­lis­tua kou­lun lii­kun­nan­o­pet­ta­jien ve­tä­miin har­joi­tus­ryh­miin. Har­joi­tus­ajat ovat kiin­te­ät ja nii­den tu­lee nä­kyä ur­hei­li­jan opin­to­suun­ni­tel­mas­sa.

Urheilulinjan opintojaksovalinnat

Ur­hei­lu­lin­jal­le ha­ke­vat va­lit­se­vat en­sim­mäi­sel­le vuo­del­la opin­to­jak­sot UL01, UL02 sekä UL08.

Opin­to­jak­so UL08 tu­kee ur­hei­li­ja­na kas­va­mis­ta, ja ope­tuk­ses­ta vas­taa­vat lii­kun­nan­o­pet­ta­jat sekä ter­veys ja hy­vin­voin­ti­alan asi­an­tun­ti­jat (Fy­si­o­te­ra­pia, OMT, ra­vit­se­mus­te­ra­peu­tit, hen­ki­sen val­men­nuk­sen asi­an­tun­ti­ja, ur­hei­lu­lää­kä­ri, opin­to-oh­jaa­jat).

Ne opis­ke­li­jat, jot­ka ei­vät tule va­li­tuk­si ur­hei­lu­lin­jal­le vaan yleis­lin­jal­le (tai ha­ke­vat ai­no­as­taan yleis­lin­jal­le), voi­vat osal­lis­tua Ur­hei­lu-Aka­te­mi­an aamu­har­joi­tuk­siin ja va­li­ta opin­to­jak­sot UL01 ja UL02.

Opetusjärjestelyt

Kou­lu jär­jes­tää luku­jär­jes­tyk­seen kol­me har­joi­tus­ai­kaa vii­kos­sa. Opis­ke­li­ja pi­tää har­joit­te­lu­päi­vä­kir­jaa koko lu­ki­on ajan. Opis­ke­li­jan suo­rit­ta­mat opin­to­jak­sot hy­väk­sy­tään jak­soit­tain to­teu­tu­nei­den har­joi­tus­ten pe­rus­teel­la.

Vas­tuu­hen­ki­lö­nä har­joi­tuk­sis­sa on ur­hei­li­jan hen­ki­lö­koh­tai­nen val­men­ta­ja tai muu kou­lun hy­väk­sy­mä val­men­ta­ja. Kou­lun lii­kun­nan­o­pet­ta­jat oh­jaa­vat nii­tä ur­hei­li­joi­ta, jot­ka ei­vät osal­lis­tu it­se­näi­seen har­joit­te­luun tai Ete­lä-Sa­von ur­hei­lu­a­ka­te­mi­an laji­har­joi­tuk­siin.

Haku/valinta

Ur­hei­lu­lin­jal­le hy­väk­sy­tään 30 opis­ke­li­jaa. Ha­ki­jan tu­lee täyt­tää Ly­se­on lu­ki­on opis­ke­li­jak­si ot­ta­mi­sen kri­tee­rit.

Ha­ki­ja täyt­tää  Haku­lo­mak­keen Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­ki­on ur­hei­lu­lin­jal­le. Hän pyy­tää sii­hen val­men­ta­jan lau­sun­non ja toi­mit­taa haku­ajan lop­puun men­nees­sä lo­mak­keen oppi­lai­tok­seen.

Ha­ki­jat saa­vat pis­tei­tä:

Ur­hei­lu­lin­jal­le va­li­tuil­le opis­ke­li­joil­le lä­he­te­tään info­kir­je en­nen luku­vuo­den al­kua.

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioLy­se­oon ha­ke­van aine­va­lin­ta­opas 2022-202319.1.2022