Ajatuksia rauhasta kuviksen keinoin

Luku­vuon­na 2021-2022 Ly­se­on kuva­tai­teen luo­kas­sa syn­tyi taas mo­nen­lai­sia vä­rik­käi­tä, iloi­sia ja tai­dok­kai­ta töi­tä. Yh­dek­si tee­mak­si nou­si rau­ha ja rau­han­toi­vo­tuk­set.

Syk­syl­lä Osal­li­se­na me­di­as­sa eli KU03 kurs­sil­ta saim­me kou­lul­le muun mu­as­sa kan­taa­ot­ta­via ym­pä­ris­tö­ai­hei­sia ju­lis­tei­ta. KU01 opin­to­jak­sol­la teh­tiin esi­mer­kik­si ke­ra­miik­ka­e­si­nei­tä ja -hah­mo­ja sekä koho­pai­no­ku­via. Teim­me myös vie­rai­lu­ja ulko­mais­ten tai­de­mu­se­oi­den si­vus­toil­le. Siel­tä saa­duis­ta vai­kut­teis­ta ke­hit­tyi raik­kai­ta pii­rus­tuk­sia ja maa­lauk­sia käy­tä­vil­le ly­se­o­lais­ten ilok­si.

KU02 ryh­mis­sä loih­dit­tiin väri­lois­toa luon­non­tie­tei­den au­lan ik­ku­noi­hin sekä hil­jai­seen ti­laan. Kier­rä­tys­hen­ges­sä poh­ji­na käy­tim­me van­ho­ja piir­to­hei­tin­kal­vo­ja. Rau­han sym­bo­le­ja ja vies­te­jä mie­tit­tiin opin­to­jak­sol­la suun­ni­tel­tui­hin ja to­teu­tet­tui­hin mo­bi­lei­hin. Hel­mi­kuus­sa työs­ken­te­lyn ede­tes­sä rau­han aihe mei­tä kaik­kia jär­kyt­tä­neel­lä ta­val­la yht­äk­kiä ajan­koh­tais­tui ja konk­re­ti­soi­tui maa­il­man­ti­lan­teen muu­tut­tua.

Huh­ti­kuus­sa ku­vis­luo­kas­sa kävi vie­lä hy­vän­tuu­li­nen kouk­ku­jen ja puik­ko­jen su­hi­na, kun Ly­se­on pro­jek­ti­vii­kon Luo­vat kä­den­tai­dot -ryh­mä val­loit­ti luok­ka­ti­lan. Sa­mal­la kun­nos­tet­tiin kou­lun kir­jas­ton pyl­väi­siin uu­det maa­lauk­set ja or­na­men­tit. Maa­laus­työ­tä ide­oi ja oh­ja­si kuva­tai­de­o­pet­ta­ja Tuo­mas Jär­vi­nen. Tä­män pa­jan kuu­lu­mi­sis­ta (https://sa­von­lin­nan­ly­seo.fi/2022/04/luo­vat-ka­det-toi­vat-hy­vaa-miel­ta/) sekä muis­ta Ly­se­on ta­pah­tu­mis­ta löy­dät li­sää ku­via ja tie­toa me­di­a­ryh­mäm­me blo­gis­ta, kou­lun koti­sivuilta.

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioVuo­si­ker­to­mus 2021-202225.4.2022