Mediaryhmän katsaus lukuvuodesta

Jäl­leen yksi vuo­si Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­ki­ol­la lä­he­nee lop­pu­aan. Tämä vuo­si on mo­nel­la ta­paa ol­lut ai­nut­laa­tui­nen, mut­ta osit­tain myös pa­luu­ta nor­maa­liin ko­ro­na­vuo­sien jäl­keen.

Syk­syl­lä oli yli­op­pi­las­kir­joi­tuk­sia, ku­ten aina ja myös joi­tain opet­ta­jia jäi eläk­keel­le, ku­ten Jar­mo Hy­vö­nen ja Anna-Lee­na Neu­vo­nen. Syys­kuun alus­sa yk­kö­sil­le jär­jes­tet­tiin hy­vin­voin­ti­aamu­päi­vä, jos­sa oli mm. lii­kun­nal­li­sia leik­ke­jä, ryh­mäy­ty­mis­tä jne. Mar­ras­kuus­sa kou­lum­me sai Sa­von­lin­nan seu­dun mie­len­ter­veys ry:n Yee­si-toi­min­nal­ta lah­joi­tuk­sen. Tä­män tar­koi­tuk­se­na oli tu­kea kou­lun opis­ke­li­joi­den mie­len­ter­veyt­tä. Syk­syn 2021 yli­op­pi­las­juh­lis­sa 38 opis­ke­li­jaa juh­li­vat la­ki­tus­ta. Yli­op­pi­las­juh­la on siir­ty­mä­riit­ti ai­kui­suu­teen, vaik­ka heil­lä on elä­mä edes­sään; reh­to­ria lai­na­tak­se­ni ”Ker­ran ly­se­o­lai­nen aina ly­se­o­lai­nen.” Jou­lu­kuus­sa, en­nen jou­lu­lo­maa, juh­la­sa­lis­sa jär­jes­tet­tiin jou­lun avaus, jos­sa myös Lu­cia-kul­ku­een pe­rin­net­tä kun­ni­oi­tet­tiin.

Ke­vät­luku­kau­del­le siir­ryt­tä­es­sä tam­mi­kuus­sa kou­lul­lam­me vie­rai­li ysi­luok­ka­lai­sia Sa­von­lin­nan eri ylä­kou­luis­ta. Toi­vot­ta­vas­ti heis­tä mah­dol­li­sim­man moni va­lit­si mei­dän kou­lum­me haku­koh­teek­si yh­teis­haus­sa. Täl­löin oli mm. esit­te­ly­jä luon­non­tie­teis­tä, op­pi­lai­den ker­to­muk­sia Ki­pik­ses­tä ja hiu­kan in­foa kou­lus­ta ylei­ses­ti. Hel­mi­kuus­sa abit viet­ti­vät iki­muis­toi­sia penk­ka­rei­ta var­mas­ti eri­koi­sen lu­ki­o­ajan päät­teek­si. Seu­raa­va­na päi­vä­nä kak­ko­set viet­ti­vät wan­ho­ja ja tans­si­vat Sa­von­lin­nan­sa­lis­sa. Kou­lum­me si­joit­ta­ja­kou­lu­ryh­mä sai 5000€ ar­voi­sen sum­man si­joi­tet­ta­vak­si hy­vän­te­ke­väi­syyt­tä var­ten Suo­men Osa­ke­sääs­tä­jil­tä. Si­joi­tuk­sen tuo­tot lah­joi­te­taan Pe­las­ta­kaa Lap­set ry:lle. Ke­vääl­lä myös jär­jes­tet­tiin yli­op­pi­las­kir­joi­tuk­set. Vii­den­nen ja kuu­den­nen jak­son vä­li­sel­lä vii­kol­la vie­tet­tiin pro­jek­ti­viik­koa. Tou­ko­kuus­sa oli ym­pä­ris­tö­viik­ko, jos­sa jo­kai­sel­le päi­väl­le oli jo­tain ymoä­ris­töön liit­ty­vää toi­min­taa. Vii­mei­sen vii­kon per­jan­tai­na on lii­kun­ta­päi­vä, jos­sa lii­ku­taan Tal­vi­sa­los­sa ja Ky­rön­nie­mel­lä. Vuo­si hui­pen­tuu yli­op­pi­lai­den osal­ta ke­vään yli­op­pi­las­juh­laan, joka on lau­an­tai­na 4.6.2022.

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioVuo­si­ker­to­mus 2021-202225.4.2022