Johdanto

Johdanto

Kou­lum­me opis­ke­li­jat, hen­ki­lö­kun­ta, opis­ke­li­joi­den per­heen­jä­se­net tai muut hei­dän lä­hei­sen­sä voi­vat jou­tua eri­lai­siin krii­si­ti­lan­tei­siin kou­lus­sa tai sen ulko­puo­lel­la.  Ta­val­li­ses­ti taus­tal­la on lä­hei­sen omai­sen me­ne­tys, on­net­to­muus, vam­mau­tu­mi­nen tai va­ka­va sai­ras­tu­mi­nen.

Tavoite

Ta­voit­tee­na on säi­lyt­tää ja var­mis­taa kou­lu­yh­tei­sön ja sen jä­sen­ten kyky toi­mia vai­keis­sa ti­lan­teis­sa sekä aut­taa hei­tä sel­viy­ty­mään krii­sis­tä mah­dol­li­sim­man hy­vin. Tätä tar­koi­tus­ta var­ten hen­ki­lö­kun­taa pe­reh­dy­te­tään krii­si­työ­hön. Toi­min­ta ta­pah­tuu eri yh­teis­työ­ta­ho­jen ja huol­ta­jien kans­sa yh­teis­työs­sä.

Kou­lul­lam­me on krii­si­suun­ni­tel­ma, joka si­säl­tää eri­lai­sia toi­min­ta­mal­le­ja krii­si­ti­lan­tei­ta var­ten.

 Ennaltaehkäisy

Opis­ke­lu­huol­to­ryh­mä en­na­koi ja ar­vi­oi yh­teis­työs­sä muun hen­ki­lö­kun­nan kans­sa mah­dol­li­sia uhka­ti­lan­tei­ta. Krii­sien en­nal­ta­eh­käi­sys­sä py­ri­tään mah­dol­lis­ten krii­si­ti­lan­tei­den vält­tä­mi­seen ja uh­kaa­vien ti­lan­tei­den hoi­ta­mi­seen heti. Krii­sien en­nal­ta­eh­käi­sy si­säl­tää tu­tus­tu­mis­ta toi­min­ta­mal­lei­hin sekä pe­las­tau­tu­mi­sen ja ensi­avun har­joit­te­lua.

Krii­si­suun­ni­tel­man päi­vi­tys ta­pah­tuu vuo­sit­tain.

Kriisiryhmä

Krii­si­ryh­mään kuu­lu­vat:

reh­to­ri Ismo Falck
apu­lais­reh­to­ri Vir­pi Loik­ka­nen
apu­lais­reh­to­ri Jani Repo
opin­to-oh­jaa­ja Pia Riek­ki­nen
opin­to-oh­jaa­ja Sara Ja­ko­nen
ter­vey­den­hoi­ta­ja Mai­ja Aal­to

Sa­von­lin­nan ly­se­on lu­kioKrii­si­suun­ni­tel­ma 8.5.20238.5.2023