SuShi-hankkeen (Sustainability Studies in High Schools) pääkoordinoijana toimii Savonlinnan lyseon lukio. Hanke on Euroopan Unionin, Venäjän Federaation ja Suomen Tasavallan rahoituksella toteutuva CBC-hanke. Muut hankekumppanit ovat Savonlinnan taidelukio ja Pietarin koulut 24, 32, 586 ja 642. Hankkeen keskiössä ovat opiskelijat, jotka syventävät tietämystään kestävästä kehityksestä Suomessa ja Venäjällä. Hankkeen tehtävänä on kestävän kehityksen lukiokurssien laatiminen ja toteuttaminen oppiainerajat ylittäen ja uusia oppimismenetelmiä ja -ympäristöjä hyödyntäen yhteistyössä suomalaisten ja venäläisten opettajien kesken.
Lokakuussa kolme lyseon opettajaa ja kaksi hankkeen hallinnon edustajaa kävi Pietarissa Vasilinsaarella tutustumassa yhteistyökoulujen opettajiin ja kouluihin. Samalla pietarilaisten opettajien kanssa suunniteltiin yhteistyönä hankkeessa toteutettavia viittä kurssia.
Helmikuun alussa lyseon, taidelukion ja pietarilaisten koulujen opiskelijat vastasivat kyselyyn, jolla kartoitetaan opiskelijoiden asenteita ja toimintamalleja kestävään kehitykseen ja kierrätykseen liittyen.
Ensimmäiseksi yhteistyössä suunniteltavaksi ja toteutettavaksi kurssiksi sovittiin Water of Life -kurssi, joka oli tarkoitus järjestää huhtikuussa projektiviikolla. Covid-19 esti kurssin toteuttamisen suunnitellusti ja Lyseon lukion osalta kurssi päätettiin toteuttaa hybridikurssina, jossa osa kurssista opiskellaan verkossa. Classroomiin kootun sähköisen materiaalin ja siihen liittyvien oppimistehtävien lisäksi kurssiin sisältyy kokeellista työskentelyä laboratoriossa ja vierailut vedenpuhdistamolle ja paikalliseen yritykseen sekä olosuhteiden salliessa vierailu Pietariin.
Savonlinnan lyseon lukioVuosikertomus 2019-20209.4.2020