Ilmoittautuminen ylioppilaskirjoituksiin

Ylioppilaskirjoitukset järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Ilmoittautuminen kevään kirjoituksiin tapahtuu marraskuussa ja syksyn kirjoituksiin toukokuussa. Lukion määräajat ilmoittautumiselle vaihtelevat vuosittain ja ne on kerrottu tarkemmin koulumme kalenterissa.

Tutkinnon valmistumisen jälkeinen uusinta tai tutkinnon täydentäminen

Jos olet jo suorittanut ylioppilastutkinnon ja haluat uusia kokeita tai täydentää tutkintoasi uusilla kokeilla, tee ilmoittautuminen ensisijaisesti siihen lukioon josta olet valmistunut. Savonlinnan lyseon lukion entiset opiskelijat voivat ilmoittautua yo-kokeeseen tulostamalla ja täyttämällä alla olevan lomakkeen. Lomake tulee allekirjoittaa ja palauttaa määräaikaan mennessä joko sähköpostin liitteenä (tuija.miettinen@savonlinna.fi), postitse tai tuomalla lomake koulun postilaatikkoon tai kansliaan. Koronan aikana suositellaan lomakkeen toimittamista sähköisesti tai postitse.

Koulu lähettää laskun kevään kirjoittajille tammikuun aikana ja syksyn kirjoittajille kesäkuun aikana. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla kevään kirjoituksiin infomateriaalia tammikuussa ja syksyn kirjoituksiin elokuussa. Näihin materiaaleihin tulee tutustua huolella ennen yo-kokeita. Ilmoittautuminen kirjoituksiin on sitova, eikä sitä voi muuttaa tai perua ilmoittautumisen jälkeen, vaikka opiskelija olisi esim. saanut jatko-opintopaikan ennen kirjoituksia. Jos opiskelija ei ilmoittautumisesta huolimatta aio osallistua kirjoituksiin, hän on velvollinen maksamaan kirjoitusmaksut ja ilmoittamaan rehtorille kirjoituksista poisjäämisestä hyvissä ajoin. ​

Ilmoittautumislomake:

Download (PDF, 27KB)

Kokeen taso:

• toinen kotimainen kieli, pitkä = A, keskipitkä = B
  • vieras kieli, pitkä = A, lyhyt = C
  • matematiikka, pitkä = A, lyhyt = B

Tutkintoa voi täydentää vasta koko tutkinnon saamisen jälkeen. Täydentäjänä voi kirjoittaa saman aineen eri tason, esim. tutkinnossa lyhyt matematiikka, täydentäjänä pitkä matematiikka.

Ilmoittautuminen ylioppilaskirjoituksiin lukio-opintojen aikana

Lukiossamme kirjoilla olevat opiskelijat ilmoittautuvat ylioppilaskirjoituksiin omassa wilmassa lomakkeella ”Ilmoittautuminen yo-kirjoituksiin Lyseo”. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen annetaan wilmassa ja ryhmänohjauksissa.